Skip to main content

A CNW Rendszerintegrációs Zrt. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében 297,49 MFt összegű vissza nem térítendő, valamint 149,50 MFt összegű visszatérítendő hitel összegre nyert európai uniós támogatást. A fejlesztés célja a vércukorszint non-invazív módon történő monitorozására alkalmas intelligens mérőkészülék kifejlesztése. A projekt a Széchenyi 2020 program, „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék felhasználása” keretében valósul meg. Azonosító száma: a GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00168.

A CNW Zrt. jelen fejlesztésének célja a cukorbetegségben érintettek számára egy olyan mérőkészülék kifejlesztése, amely alkalmas a vércukorszint fájdalommentes, non-invazív módon történő monitorozására, a mért értékek tetszőleges gyakorisággal történő mérésére, és egy adatközpontba továbbítására.

Az eredmények egy portál rendszeren keresztül lesznek elérhetők, megtekinthetők. A kapott adatokkal elemzések végezhetők, önmagukban – vagy más életfunkció paraméterekkel párosítva – nagy adattömegben felhasználva predikcióra alkalmasak az egyén egészségi állapotával kapcsolatban. A mérési- és elemzési eredmények mobil alkalmazáson keresztül történő megjelenítésére mobil applikáció fejlesztése is történik.

Az európai uniós támogatás segítségével a projekt eredményeként a diabéteszben szenvedők életminőségének javítását támogató eszköz fejlesztése valósul meg. Piaci szempontból egy korszerű, jövőbeni igényeknek megfelelő vércukorszintmérő berendezés és hozzá kapcsolódó felhőszolgáltatás, valamint az eredményeket megjelenítő, értékelést és beavatkozási javaslatot is adó mobil alkalmazás jön létre. Fejlesztési szempontból a felhőszolgáltatást egy adatközpont és portálrendszer támogatja.