IT biztonsági szakértői előrejelzések szerint a közeljövőben informatikai rendszereinknek egyre szofisztikáltabb támadásokkal kell szembenézniük, növekszik a mobiltelefonok elleni támadások száma, bonyolultabbá válik a felhasználói azonosítás, valamint a személyes adatok kezelése során szigorúbb EU-s irányelveknek kell megfelelni.
A biztonságos informatikai környezet kialakítása és fenntartása ma cégmérettől függetlenül az egyik legfontosabb feladat, mely a cégeket rendkívüli kihívások elé állítja. Éppen ezért elengedhetetlen lesz az adatvédelmi stratégiák és a fenyegetésekkel kapcsolatos adatok pontos meghatározása, a vállalat biztonsági vezetőinek pedig átfogó IT-biztonsági megközelítést és többrétegű, dedikált védelmet kell alkalmazniuk a megfelelő biztonsági szint elérése érdekében.

A legtöbb szervezet heterogén IT biztonsági technológiákat használ és ezek a legkülönfélébb adatokat és riasztásokat szolgáltatják. A Biztonsági Intelligencia (Security Intelligence) megoldások legfőbb feladata, hogy analizálják ezt a hatalmas adatmennyiséget, és abból kiválasszák a biztonsági szempontból lényeges és kockázatos elemeket. Az IBM QRadar Security Intelligence platform a legelterjedtebb SIEM megoldás a világon. Mind a piac, mind pedig vezető elemzők visszajelzései alapján nem csak szimplán piacvezető az IBM ezen a területen, hanem az alkalmazott technológia is a legfejlettebb.
Az IBM QRadar Security Intelligence platform ötvözi a korábban, illetve más gyártóknál különálló funkciókat – beleértve a log menedzsment, SIEM, hálózati viselkedés elemzés (Network Behavior Analytics), biztonsági eseménykezelés (Security Event Management), kockázat és sebezhetőség menedzsment (Risk and Vulnerability Management) területeket – létrehozva ezáltal egy egységes, intelligens és automatizált biztonsági intelligencia megoldást.

Sokakat érdeklő biztonsági téma a különböző mobileszközök és a rajtuk keresztül elérhető vállalati adatok védelme. Napjainkra az informatikai részlegek feladatai közé tartoznak a mobileszközök használatára vonatkozó irányelvek meghatározása, a mobilalkalmazások telepítése és felügyelete, az üzemeltetés, a tartalomkezelés, a megfelelőségi előírások biztosítása, az adatbiztonság és a monitoring tevékenység is. AzIBM Maas360 megoldása egészen új megközelítést kínál a vállalati mobileszközök támogatásának, összekapcsolásának és védelmének megkönnyítésére, legyen szó bármilyen okostelefonról, táblagépről vagy akár laptopokról, MacBook készülékekről. Gondoskodhat az adat-, alkalmazás-, és tartalombiztonságról, kézben tarthatja a költségeket. Mindezt úgy, hogy az adatvédelem még az alkalmazottak tulajdonában levő eszközökön sem sérül, ugyanis lehetőség van az üzleti és a magán használat különválasztására ezeken a készülékeken.

Az Európai Unió 95/46/EC számú adatvédelmi irányelvének (General Data Protection Regulation - GDPR) 2018. tavaszi életbe lépése jelentősen átalakítja az uniós adatszabályozást. Az érintett szervezeteknek - gyakorlatilag ide tartozik minden vállalat, aki természetes személyek adatait tartja nyilván - új követelményeknek kell megfelelniük a személyes adatok kezelésével kapcsolatban, és szigorúbb megfelelőségi szabályozásokat kell bevezetniük. Az adatok azonosítására és összegyűjtésére nyújt gyors, hatékony, precíz és skálázható megoldást az IBM StoredIQ szoftvere, ami átláthatóságot és irányítást eredményez a vállalati adatok felett.

Az internet felől érkező támadások mindennapivá, és egyben egyre összetettebbé válásával csak erőteljes, ugyanakkor naprakész határvédelmi rendszerrel védhető meg az infrastruktúra, és az adatvagyon. A CheckPoint megoldása egyetlen menedzsment keretrendszerbe integrálva biztosít védelmet a hálózat, adatok, és a végpontok számára, ezzel segítve az átláthatóságot és csökkentve az adminisztrációs munkák erőforrás igényét. A Software Blade architektúra révén a felhasználó igényeire szabható megoldás biztosítását teszik lehetővé a különböző funkciók, mint például Firewall, VPN, IPS, Application Control, Anti-Bot, Anti-Virus, Anti Spam & Email Security, bekapcsolásával akár adatközpontról, vagy kisvállalatról van szó. A Fortune 100 vállalatok 94%-a, a Fortune 500 vállalatok 87%-a alapoz a CheckPoint megoldásaira a legkritikusabb értékeik védelme tekintetében.

A ZyXEL USG (Unified Security Gateway) tűzfal család tökélete megoldás a kis- és közép vállalkozások határvédelmére. A készülék család többféle kiépítésben érhető el, a kisebb port számú és terhelhetőségűtől egészen a nagyobb igényeket (pl. 1 500 konkurens eszköz, illetve 1 000 000 TCP session) kiszolgálására képes készülékig. Hardverben és szoftveres szolgáltatásokban is nagy a kínálat, kapható a fizikai LAN / WAN csatlakozások szabad variálhatóságán túl WiFi-vel felszerelt, vagy kiegészítőkkel WiFi-t kezelni képes berendezés is. Az alapvetően elvárt, WEB-es vagy CLI felületen keresztül könnyen beállítható tűzfal funkciók kiegészíthetők a határvédelmet fokozó, azt kiterjeszteni képes szoftverekkel / szoftver csomagokkal, Ezek a csomagok vírusvédelmet, SPAM- és tartalom szűrést, IDP-t, DNS ellenőrzőt és applikáció vezérlőt (App Controll), valamint forgalom- és protokoll anomáliákat kereső és tiltó elemeket tartalmaznak. A rendszer biztonságos és folyamatos működtetésében, az esetleges hibák elhárításában a CNW szakértő csapatán túl, a könnyen és gyors válaszidővel (akár magyar nyelven is) elérhető ZyXEL Support is a felhasználók rendelkezésére áll.