IT biztonsági szakértői előrejelzések szerint a közeljövőben informatikai rendszereinknek egyre szofisztikáltabb támadásokkal kell szembenézniük, növekszik a mobiltelefonok elleni támadások száma, bonyolultabbá válik a felhasználói azonosítás, valamint a személyes adatok kezelése során szigorúbb EU-s irányelveknek kell megfelelni.
A biztonságos informatikai környezet kialakítása és fenntartása ma cégmérettől függetlenül az egyik legfontosabb feladat, mely a cégeket rendkívüli kihívások elé állítja. Éppen ezért elengedhetetlen lesz az adatvédelmi stratégiák és a fenyegetésekkel kapcsolatos adatok pontos meghatározása, a vállalat biztonsági vezetőinek pedig átfogó IT-biztonsági megközelítést és többrétegű, dedikált védelmet kell alkalmazniuk a megfelelő biztonsági szint elérése érdekében.

Sokakat érdeklő biztonsági téma a különböző mobileszközök és a rajtuk keresztül elérhető vállalati adatok védelme. Napjainkra az informatikai részlegek feladatai közé tartoznak a mobileszközök használatára vonatkozó irányelvek meghatározása, a mobilalkalmazások telepítése és felügyelete, az üzemeltetés, a tartalomkezelés, a megfelelőségi előírások biztosítása, az adatbiztonság és a monitoring tevékenység is. AzIBM Maas360 megoldása egészen új megközelítést kínál a vállalati mobileszközök támogatásának, összekapcsolásának és védelmének megkönnyítésére, legyen szó bármilyen okostelefonról, táblagépről vagy akár laptopokról, MacBook készülékekről. Gondoskodhat az adat-, alkalmazás-, és tartalombiztonságról, kézben tarthatja a költségeket. Mindezt úgy, hogy az adatvédelem még az alkalmazottak tulajdonában levő eszközökön sem sérül, ugyanis lehetőség van az üzleti és a magán használat különválasztására ezeken a készülékeken.

Az internet felől érkező támadások mindennapivá, és egyben egyre összetettebbé válásával csak erőteljes, ugyanakkor naprakész határvédelmi rendszerrel védhető meg az infrastruktúra, és az adatvagyon. A CheckPoint megoldása egyetlen menedzsment keretrendszerbe integrálva biztosít védelmet a hálózat, adatok, és a végpontok számára, ezzel segítve az átláthatóságot és csökkentve az adminisztrációs munkák erőforrás igényét. A Software Blade architektúra révén a felhasználó igényeire szabható megoldás biztosítását teszik lehetővé a különböző funkciók, mint például Firewall, VPN, IPS, Application Control, Anti-Bot, Anti-Virus, Anti Spam & Email Security, bekapcsolásával akár adatközpontról, vagy kisvállalatról van szó. A Fortune 100 vállalatok 94%-a, a Fortune 500 vállalatok 87%-a alapoz a CheckPoint megoldásaira a legkritikusabb értékeik védelme tekintetében.

A ZyXEL USG (Unified Security Gateway) tűzfal család tökélete megoldás a kis- és közép vállalkozások határvédelmére. A készülék család többféle kiépítésben érhető el, a kisebb port számú és terhelhetőségűtől egészen a nagyobb igényeket (pl. 1 500 konkurens eszköz, illetve 1 000 000 TCP session) kiszolgálására képes készülékig. Hardverben és szoftveres szolgáltatásokban is nagy a kínálat, kapható a fizikai LAN / WAN csatlakozások szabad variálhatóságán túl WiFi-vel felszerelt, vagy kiegészítőkkel WiFi-t kezelni képes berendezés is. Az alapvetően elvárt, WEB-es vagy CLI felületen keresztül könnyen beállítható tűzfal funkciók kiegészíthetők a határvédelmet fokozó, azt kiterjeszteni képes szoftverekkel / szoftver csomagokkal, Ezek a csomagok vírusvédelmet, SPAM- és tartalom szűrést, IDP-t, DNS ellenőrzőt és applikáció vezérlőt (App Controll), valamint forgalom- és protokoll anomáliákat kereső és tiltó elemeket tartalmaznak. A rendszer biztonságos és folyamatos működtetésében, az esetleges hibák elhárításában a CNW szakértő csapatán túl, a könnyen és gyors válaszidővel (akár magyar nyelven is) elérhető ZyXEL Support is a felhasználók rendelkezésére áll.