Nagy létszámú munkatárs vagy tanuló folyamatos oktatása esetén a felnőttképzésre vonatkozó jogszabályok betartása hatalmas mennyiségű papírmunkát követel az oktatásszervezőktől.

A feladat megkönnyítésére cégünk, a CNW Zrt. a felnőttképzési adminisztráció informatikai támogatására hatékony informatikai megoldást fejlesztett. A webes felületű alkalmazás segítséget nyújt a képzési alapadatok (tanfolyamok dátuma, vizsgák eredménye, tanúsítványok) nyilvántartásában és a hallgatók képzési pályájának nyomon követésében. Alkalmas felnőttképzési szerződések, tanúsítványok nyilvántartására, haladási naplók, jelenléti ívek vezetésére, statisztikai jelentések elkészítésére.

Az adott szervezetben használatos képzési dokumentációs csomag iratainak sablonná alakításával, és a sablonok hallgatói adatokkal való integrálásával a felnőttképzéshez tartozó szerződések, képzési megállapodások és kapcsolódó dokumentumok egyetlen gombnyomásra előállíthatók, nyomtathatók.

A szoftverben nyilvántartott jelenléti ívek, haladási naplók, tanfolyami látogatási bizonyítványok naprakészen igazolják a tanfolyamok elvégzését. A kurzust követően a vizsgázó tanuló mind a sikeres, mind a sikertelen vizsgáról azonnal névre szóló, egyedi sorszámozású tanúsítványt, és hozzá kapcsolódó átvételi elismervényt kap.

Az adatbiztonság növelése végett a tanulók szenzitív személyes adatai a felhőben nem tárolódnak, csak az ügyfél szerverein, így a Sablonszerkesztőt használó munkatárs számára sem hozzáférhetőek. A megoldás lehetőséget biztosít jelentések elkészítésére, és egyúttal biztosítja a törvényi előírásoknak és a vállalat belső szabályzatainak megfelelő statisztikák elkészítését.

A fent részletezett alkalmazás akár több, mint 10.000 munkatárs képzéseinek nyilvántartását is képes támogatni, jelentős munkaerő, munkaidő megtakarítást és hatékonyságnövelést eredményezve.

A felnőttképzési adminisztrációt támogató rendszer 2 fő részből áll: az ügyfél oldalán telepített Nyilvántartási modulból és egy felhős szolgáltatásként elérhető Sablonszerkesztő modulból.

Nyilvántartási modul

A Nyilvántartási modulban történik a képzésben résztvevő személyek regisztrációja, a tanulók személyes adatainak felvitele vagy átvétele egyéb nyilvántartásból, illetve a személyi adatok karbantartása. Megoldásunk nyílt illesztőfelülettel rendelkezik, így az ügyfelek már meglévő nyilvántartásukat könnyedén integrálhatják a CNW szoftverével.

A nyilvántartási rendszerben tároljuk és kezeljük a sablon szerkesztővel elkészülő felnőttképzési dokumentumok metaadait, valamint innen kezdeményezhetők a különféle adatokhoz – személyi adatok, képzési csomagok, dokumentumok – kapcsolódó lekérdezések, statisztikai jelentések, listák előállítása. Utolsó lépésben innen indítjuk a dokumentumok generálását. Az elkészült, személyi adatokat is tartalmazó, PDF formátumú dokumentumcsomagokat a Nyilvántartási modulban kezeljük, nyomtatjuk.

Sablonszerkesztő modul

A Sablonszerkesztő modulban van lehetőségünk felvenni dokumentum sablonokat, amelyeknek az arculatát (betűtípus, színek, logó, stb.) egy grafikus felületen lehet összeállítani, és a vállalati sztenderdeknek megfelelően testre szabni. A felhő alapon elérhető sablon szerkesztő megoldás nem tárol személyes adatokat, használatához nem szükséges telepítési környezetet biztosítani.