Az IBM SPSS termékcsalád segítségével összetett statisztikai elemzéseket végezhet, továbbá tartalmaz még egy hatalmas algoritmus könyvtárat, lehetőséget nyújt big data integrációra, valamint könnyedén vezethető be különböző alkalmazásokba is. Könnyű, rugalmas használatának köszönhetően, minden felhasználó számára egyszerűen kezelhető. Projekt mérettől függetlenül, az egyszerű vagy összetett projektekhez is jól használható, így segíthet a vállalata számára új lehetőséget találni, növelni a hatékonyságot és minimalizálni a kockázatokat.

Az IBM SPSS termékcsaládon belül, az SPSS Statistics remekül használható teljes körű hipotézis vizsgálatokhoz, míg az SPSS Modeler segítségével eddig rejtett minták fedezhetők fel az adatokban, mely inkább hipotézis feltevéses megközelítés.

Az alapszoftver és az SPSS további moduljai külön-külön is telepíthetők, használhatók. A felhasználóbarát kezelőfelületen egyszerű kattintásokkal – programozási ismeretek szükségessége nélkül – a legkomplexebb elemzés esetén is rendelkezésre áll minden szükséges adatkezelési, statisztikai, és riportkészítési lehetőség.

Az IBM SPSS piacvezető elemző szoftver, rengeteg olyan analitikai funkcióval, melyek segítségével jól hasznosítható betekintést nyerhet vállalata adataiba és adatok közti összefüggések feltárásába.

SZOLGÁLTATÁSAINK

IBM SPSS tanácsadási szolgáltatásunk keretében segítséget nyújtunk:

  • az adott feladat megoldásához szükséges szoftver modul(ok) és az optimális szoftver licenc típusok kiválasztásában,
  • az SPSS rendszer elemeinek telepítésében és indításában,
  • az adatok előkészítésében: azaz a forrás adatokban szereplő hiányzó, kiugró adatok kiszűrésében, valamint szükséges műveletek elvégzéséhez kialakítjuk az adatok megfelelő elrendezését.
  • IBM Statistics esetén a riportok és elemzések elkészítéséhez szükséges beállítások megvalósításában: támogatást nyújtunk a pivot táblák megfelelő formázásában és a formázási sablonok létrehozásában, kimeneti adatok további feldolgozásában egyéb alkalmazásokban. (pl.: MS Excel)
  • SPSS szerver kiépítésében és beállításában  segítséget nyújtunk a rendszer számára szükséges erőforrások megbecslésében, SPSS és adattárhelyek kapcsolatának, architektúrájának kialakításában, valamint SPSS műveletek automatizálásában SPSS Collaboration and Deployment Services használatával.

IBM SPSS Statistics

IBM SPSS Modeler

IBM SPSS licencelés