Az IBM SPSS Modeler egy kiváló, sokoldalú adat és szöveg elemző szoftver, amely segítségével gyorsan és egyszerűen készíthet  prediktív modelleket, programozási ismeretek nélkül.

Az egyedi vizuális felület segítségével  – mely kidolgozott elemzői képességekkel egészül ki – könnyedén felfedezheti a mintákat, trendeket az adataiban. Egyszerűen azonosíthatja a különböző tényezők hatásait, valamint a kockázatok csökkentésével több lehetőséget használhat ki. Egyszerűen kezelhető, felhasználóbarát felülete segítségével pillanatok alatt vizualizálhatók a különböző adatbányász folyamatok. Az adatokat számos forrásból képes kezelni, mint például adatbázisok, kérdőíves kutatási eredmények, file-ok.
Az előfizetésen kívül további két lehetőség is van a termék megvásárlására, a Premium vagy Gold csomag. Így a felhasználónak lehetősége van csak azokat a funkciókat választania, melyekre valóban szüksége van.

A Gold csomaggal kiegészítheti az SPSS Modeler-t  többek között az IBM Watson Studio Desktop szoftverrel, amely mesterséges intelligenciájának köszönhetően tovább bővíti és egyszerűsíti a modellezési folyamatokat.

A Watson Studio Desktop legfőbb jellemzői:

  • Erős grafikus motor – a szoftver intelligens diagram javaslati funkciója több tucat grafikon közül kiválasztja Önnek a tökéletes diagramot, ezzel is meggyorsítva az elemzési folyamatot.
  • Automatikus modellezés – a termék képes egyszerre több elemzési módszer eredményeinek összehasonlítására, majd ennek fényében kiválasztja az adatok számára legmegfelelőbbet.
  • Szöveg elemzés – az SPSS Modeler képes strukturálatlan szöveges adatokból kinyerni kulcs fogalmakat, témákat, irányvonalakat, ezáltal a felhasználó értékes betekintés nyerhet az ügyfél visszajelzések, blog     tartalmak, közösségi média megjegyzésekbe.

Mindazon vállalatoknak ajánljuk, ahol:

  • több, különböző forrásból szeretnék összesíteni adataikat, hogy azokon elemzéseket végezhessenek,
  • olyan adatok állnak rendelkezésére, melyeket nem elemzési céllal gyűjtöttek össze, ezáltal nincs megfelelően formázva,
  • a munkájuk középpontjában a prediktív modellezés áll,
  • döntéstámogatási modelleket szeretnének készíteni.