Skip to main content

A Digitális Témahét 2022. programhoz csatlakozó intézmények, pedagógusok számára idén is több pályázati kategóriát hirdettek meg a szervezők. A témahéten résztvevők 82 pályázatot nyújtottak be, melyek közül a szakmai zsűri 16 intézményt/pedagógust választott a díjazottak közé.

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum: Petrik Media WorkS című pályázatával, idén megnyerte a Szakképzési Intézmények kategóriát.

Ezúton is gratulálunk az iskola tanárainak, diákjainak, hogy immár 5. éve a díjazott intézmények közé kerültek.

Digitális Témahét 2022. eseményei:
2022. március végén immár 5. alkalommal rendezték meg a Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikumban a Digitális Témahetet, melynek idei témája a következő volt: a digitális jólét kérdése médiaműfajok feldolgozásával.

A projekthét keretein belül a  tanulók saját online hírportálokat hoztak létre, ahol vlog, blog, podcast formájában dolgoztak fel olyan, a digitális jólét témaköreit illető kérdéseket, mint asszisztív technológiák, mesterséges intelligencia, digitalizált szolgáltatások, elektronikus egészségügy, okosotthon megoldások, önvezető járművek.

Cégünk ismét örömmel kapcsolódott be a Témahét támogatásába, ezúttal a projekthez kapcsolódó hírportálok motorjait a szolgáltattuk a résztvevő csapatoknak. A CNW munkatársai végigkövették a diákok heti munkáját és a csapatok kiélezett versenyét, illetve kérés esetén szakértői segítséggel is támogatták őket a weboldalak létrehozásában, fejlesztésében és a zsűrizésben is szerepet vállaltunk.

A Digitális Témahét napjainak összefoglalói az iskola honlapján olvashatók:

Vissza