A CNW Zrt. textilnyilvántartási és mosatáskövetési alkalmazása, a REXTIL, megoldást nyújt a gazdaság számos területén problémát jelentő, különböző felhasználású textilek, munkaruhák, egyenruhák kezelésével és nyilvántartásával kapcsolatban felmerülő nehézségekre.

Rendszerünk a gyógyszeripar, élelmiszeripar, vendéglátás és a rendvédelmi szervek, mint honvédség, rendőrség, illetve az utaztatást (vasút, reptéri személyzet, tömegközlekedés) területén működő, vagy ügyfélszolgálatot működtető vállalatoknál alkalmazott különböző egyenruhák, védőruhák használata esetén nyújt segítséget a textíliák készletnyilvántartásához, követéséhez, tervszerű gazdálkodásához.

Az általunk fejlesztett rendszerrel egyedi azonosítású textíliaként az első használatba vételtől a selejtezésig nyomon követhető egy textília vagy munkaruha fellelési helye, azaz mely dolgozó vagy szervezet készletébe tartozik, mosásba került és onnan visszaérkezett már, illetve meghatározható a teljes életciklusában hol tart, azaz mikor kerül selejtezésre.

Az egyedi azonosítás történhet vonalkóddal, vagy RFID technológiát használó azonosító címkékkel, amely biztosítja a textíliák szélsőséges felhasználását, magas hőmérsékleten végzett mosást, fertőtlenítést. Az RFID technológia alkalmazásának nagy előnye a vonalkóddal szemben, hogy megoldja a textíliák tömeges kezelését, így kiváltva az időigényes manuális nyilvántartásba vételt, kiadást, ellenőrzést. A rendszer képes előre beállított paraméterek alapján értesítést küldeni, ha egy adott textil túllépte a megadott mosási kvótát, azaz selejtezése időszerű, vagy a fellelési helyét elhagyta és vélhetően idegen kezekbe került. A textíliák életciklusáról, a mosások gyakoriságáról és a személyi készletről különböző, testre szabott statisztikák készíthetők.

Textilnyilvántartó rendszerünk minden intézmény számára egyedileg, a saját igényeiknek megfelelően konfigurálható, valamint egyedi kiegészítő adatok rögzítésére is lehetőséget nyújt.