A NetRegisterX a közfeladatokat ellátó szervezetek részére az iratkezelés teljes körű támogatása mellett az elektronikus ügyintézés, és a csoportmunka-feladatok támogatására is megoldást ad. A gyorsan bevezethető, testre szabható, rendkívül sokoldalú funkcionalitású alkalmazás 15 éves dokumentumkezelési tapasztalatot ötvöző, és számos államigazgatási referenciával rendelkező rendszer.

A NetRegisterX nem csak a törvényi előírásoknak megfelelő, de az intézmény valós iratkezelési igényeit is kielégítő megoldást nyújt. Biztosítja az intézményekhez beérkező különböző formátumú iratok elektronikus nyilvántartásba vételét, megfelelő tárolását, visszakeresését, valamint elektronikus feldolgozását. A rendszer az iratok életciklusa során előforduló összes folyamatot kezeli, dokumentálja, és nyomon követhetővé teszi, a digitalizálás-érkeztetés-iktatás lépéseitől kezdve egészen az irattározásig és selejtezésig. Az iratkezelés teljes körű támogatása mellett a NetRegisterX az ügyintézés, feladat- és munkafolyamat-kezelés terén is segítséget nyújt az intézmények számára. A rendszer egyedülálló paraméterezhetőségének köszönhetően a szervezet méretétől és annak jellegétől függetlenül bevezethető, és az adott intézmény igényeinek megfelelően testre szabható.

Jogszabályi megfelelőség
A NetRegisterX teljes mértékben megfelel az iratkezelésre vonatkozó jogszabályi és biztonsági követelményeknek: kormányrendeleteknek, a levéltári törvénynek, valamint a KET-nek és az Európai Uniós elvárásoknak. A fejlesztések folyamatosan követik a jogszabályváltozásokat, ezért dokumentumkezelő megoldásunk mindig megfelel az érvényben lévő előírásoknak. A NetRegisterX a 24/2006. BM-IHM-NKÖM együttes rendeletben foglaltaknak megfelelő, kibővített tanúsítással rendelkező iratkezelő, ügykövető alkalmazás, amely megfelel a közfeladatot ellátó szerveknél alkalmazható iratkezelési szoftverekkel szemben támasztott legmagasabb szintű követelményeknek és jogszabályoknak, képes a fokozott biztonságú és minősített elektronikus aláírás kezelésére, valamint lehetővé teszi az ügyfélkapun keresztüli elektronikus ügyintézést.

Iratkezelés teljes körű támogatása
Az alkalmazásban az iratok teljes életciklusát végigkövethetjük az érkeztetés-iktatás, ügyintézés lépéseitől a kiadmányozáson át az irattározásig, selejtezésig. Nyomon követhetők az iratokkal végzett műveletek, egyszerűen visszakereshetők az irattal együtt rögzített és rá vonatkozó metaadatok, könnyedén megállapítható hol tart az ügyintézés folyamata. Mindazon szervezetek részére hatékony segítség lehet, ahol a dokumentumok szabályozott kezelése, nyomon követése, nyilvántartása alapkövetelmény. Az alkalmazás legújabb verziója széleskörű funkcionalitásával folyamatosan megfelel mindazoknak az igényeknek, elvárásoknak, amelyeket a közigazgatási és a versenyszféra támaszt a korszerű dokumentummenedzsment rendszerekkel szemben.