Skip to main content

Felnőttképzési adminisztráció informatikai támogatása

Köztudott, hogy nagy létszámú munkatárs folyamatos oktatása esetén a felnőttképzésre vonatkozó jogszabályok betartása hatalmas mennyiségű papírmunkát követel az oktatásszervezőktől. A fentieket nagyvállalati e-learning rendszerek bevezetése során szerzett tapasztalataink szintén alátámasztották, így mindezek arra sarkalták cégünket, hogy a felnőttképzési adminisztráció informatikai támogatására hatékony informatikai megoldást fejlesszünk.

 

Az ügyféligények összegzését követően az általunk javasolt e-learning keretrendszerhez egy komplex, vállalatra szabható felnőttképzési adminisztrációt támogató modult fejlesztettünk, amely különböző típusú képzési módszerek (e-learning, blended e-learning, tantermi oktatások) esetén egyaránt használható.

A CNW Zrt. webes felületű alkalmazása segítséget nyújt a képzési alapadatok (tanfolyamok dátuma, díjak befizetése, vizsgák eredménye, tanúsítványok) nyilvántartásában, a hallgatók képzési pályájának nyomon követésében. Alkalmas felnőttképzési szerződések, tanúsítványok nyilvántartására, haladási naplók, jelenléti ívek vezetésére, statisztikai jelentések elkészítésére.

Az adott szervezetben használatos képzési dokumentációs csomag iratainak sablonná alakításával, és a sablonok hallgatói adatokkal való integrálásával a felnőttképzéshez tartozó szerződések, képzési megállapodások és kapcsolódó dokumentumok egyetlen gombnyomásra előállíthatók, nyomtathatók. Az adminisztráció hallgatói oldalra helyezésével – azaz a résztvevők által lebonyolított online jelentkezéssel, regisztrációval, adatfeltöltéssel – jelentősen csökkennek az oktatásszervezőre nehezedő terhek. Az alkalmazás segítségével könnyedén követhető az egyes vizsgaidőpontok/tanfolyamok telítettsége, vizsgasorozatok esetén a hallgatók előrehaladása az oktatási anyagban. A tanfolyamok kiválasztása online képzési katalógusból történik, a hallgatói időbeosztást pedig e-órarend támogatja.

A szoftverben nyilvántartott elektronikus vagy papír alapú jelenléti ívek, haladási naplók, tanfolyami látogatási bizonyítványok naprakészen igazolják a tanfolyamok elvégzését. A kurzust követően a vizsgázó tanuló mind a sikeres, mind a sikertelen vizsgáról azonnal névre szóló, egyedi sorszámozású tanúsítványt, és hozzá kapcsolódó átvételi elismervény kap.

Mivel a rendszer kifinomult jogosultságkezeléssel rendelkezik, ezért a tananyagokhoz, személyes dokumentumokhoz való biztonságos hozzáférés is megoldott. A modul lehetőséget biztosít jelentések elkészítésére, amellyel mérhetővé válik a képzési folyamat hatékonysága, és egyúttal biztosítja a törvényi előírásoknak, és a vállalat belső szabályzatainak megfelelő statisztikák elkészítését.

 

A fent részletezett felnőttképzési modul akár több, mint 10.000 munkatárs képzéseinek adminisztrációját is képes támogatni, jelentős munkaerő, munkaidő megtakarítást és hatékonyságnövelést eredményezve.