Fotó dokumentáció

DataLogger

Az elméleti előkészítés után, a fejlesztések eredményeként előállt az első adatgyűjtő (DataLogger) berendezés, amelynek beépítés előtti képe itt látható.
A CANbus felületre csatalakozó adatgyűjtő a GSM interfészen keresztül adatokat szolgáltat a jármű üzemeltetési paramétereiről. A projekt ezzel új szakaszába lépett, lehetővé vált az üzem közbeni eredmények gyűjtése és kiértékelése, az üzemi viszonyok hatásának vizsgálata. Az elmosódott képen a gépjárműben kialakított csatlakozási pont látható. 

 

Adatgyűjtő szabványos kommunikációs interfésszel

Az adatgyűjtők egy új generációjának alkalmazásával a jármű üzemi viszonyainak jellemzőit, riasztásait szabványos webservice interfész segítségével integráljuk a CANlog rendszerbe. Ez a megoldás az adatgyűjtő oldal fejlesztési eredményeinek használatát könnyíti meg azzal, hogy a kommuniációs interfész változatlan, csupán a jellemző mennyiség kiolvasását kell a szabványos interfész segítségével lekérdezni. Az adatok elemzése már a CANlog rendszerben történik. A jobb oldali képen a berendezés beépítés előtti képe látható, a mellette lévő képen tesztüzem közben látható.

 

 

A fejlesztés eredményeként elkészült a prototípus installálható változata, a felhasználói igények és tapasztalatok azonban számos további ötletet adtak/adnak a fejlesztés folytatására.