Strukturálatlan adatok feltérképezése és átalakítása

A tárolt adatok mennyisége éves szinten 40-60%-kal növekszik, melyek 80%-a strukturálatlan adat, miközben a tárolt adatok közel 70%-a értéktelen, funkció nélküli, jellemzően ROT (Redundant, Obsolete, Trivial) adat.
A strukturálatlan adatok növekedése jelentős költséget jelent a vállalatok életében, hiszen megnövelik az üzleti döntések, auditok időtartamát, valamint a jogi vonatkozású ügyek esetében a releváns adatokhoz való eljutást, azok feldolgozását. Emellett még számos biztonsági kockázatot is magában hordoz, hiszen a nem strukturált adathalmazok sokszor tartalmazhatnak személyazonosításra alkalmas, bizalmas valamint bankkártya adatokat.

Emellett a közelgő EU adatvédelmi irányelv (General Data Protection Regulation) életbe lépése is átalakítja majd az adatszabályozást az Európai Unióban. Az érintett szervezeteknek- gyakorlatilag ide tartozik minden vállalat, aki természetes személyek adatait tartja nyilván -  új követelményeknek kell megfelelniük a személyes adatok kezelésével kapcsolatban, és szigorúbb megfelelőségi szabályozásokat kell bevezetniük.

Az IBM StoredIQ egy gyors, hatékony, precíz és skálázható megoldást nyújt az adatok azonosítására és összegyűjtésére, ami átláthatóságot és irányítást eredményez a vállalati adatok felett.

  • Helyben végzett adatelemzés és részletes adattérkép készítése.
  • Üzleti folyamatok, döntések, auditok és jogi eljárások támogatása: releváns információk  leghatékonyabb kiszűrése a strukturálatlan adathalmazokból.
  • Vállalati információk közötti szűrés több, mint 75 féle adatforrás és 450 féle fájltípus esetén.

A StoredIQ kulcs funkciói:

  • felindexeli a strukturálatlan adatokat,
  • finomítható, vizualizálható és skálázható keresést tesz lehetővé az adatforrásokban,
  • cselekvés központú adatfeldolgozás (pl. másolás, törlés, archiválás, stb.)
  • támogatja a riporting és audit folyamatokat.

Példa a már feltérképezett adatokban található bankkártya információk előfordulási gyakoriságára egy hőtérkép segítségével.