Group Technologies - iQ.Suite

GROUP Technologies cég az elektronikus levelezés kezelésére az iQ.Suite program családot fejlesztette ki. A vállalati szférákban elterjedt levelezési rendszerek többségét támogatja, mint Lotus Domino, Microsoft Exchange és Microsoft SMTP és ISA szerver.

Az iQ.Suite csomag az elektronikus levelezés biztonságára, archiválására és termelékenységére, hatékonyságára ad megoldást. Az alkalmazás csomag több modul tetszőleges kombinációjából áll, a modulok egy felületről kezelhetők, központosítottan adminisztrálhatók.

iQ.Suite modulok:

 • Wall: a levelezésben az egyik legnagyobb probléma a spamek kezelése, sok helyen az értékes levelekkel megegyező számban érkeznek hirdetések, junk és adatlopó (phisihing) levelek. Ezek szűrését az iQ.Suite Wall modul végzi, amely a jelenleg ismert összes modern antispam technológiát alkalmazza, így képes a központi és személyes black-list, white-list kezelésre, tartalom szűrésre mind a levél törzsében, mind a levél fejlécében. Az öntanuló levél analízis (CORE technológia) segítségével a kéretlen levelek több variációját is automatikusan nagy hatékonysággal felismeri, ezzel is csökkentve az adminisztrációs igényt. Fejlett képelemzője segítségével kiszűri a nem kívánt tartalmú képeket. A nem kívánt levelek beállítástól függően törlődnek a rendszerből, vagy karanténba kerülnek. Rugalmasan beállítható, hogy a karanténba került levelekhez ki férjen hozzá, illetve, hogy a felhasználó milyen műveletet végezhet velük, pl.:  továbbíthatja magához, felveheti white-list-re a feladót, vagy beküldheti a tanuló adatbázisba, ahol feldolgozásra kerül.
 • Watchdog: a vírus irtásért felelős modul, amely a vezető vírusírtó szoftverek motorjával dolgozik, akár egyszerre többel is. A fájlok szűrésére vonatkozóan kiterjesztésre, névre és méretre is adhatunk meg korlátozásokat.
 • Trailer: segítségével személyre szabható jogi nyilatkozat és személyes aláírás állítható be a vállalat levelezésében, így az e-mailek az egyes területek - marketing, pénzügy, műszaki részlegek -  különböző levelezési szokásainak és elvárásainak megfelelő formátumban mennek ki az ügyfelek felé.
 • Crypt: a levelek titkosítását végzi, támogatja az internetes levelezésben elterjedt és széles körben elfogadott S/MIME, a PGP és a GnuPG titkosítási szabványokat.
 • WebCrypt: a különböző levelezési rendszerek közötti titkosított levélküldés problémáját oldja meg egy új szolgáltatás segítségével, amelyet a Group Live cloud biztosít. WebCrypt használatával nincs szükség a két levelező rendszerben az eddig megszokott és bonyolult kulcs cserékre, nincs szükség egyéb szoftver telepítésére egyik fél rendszerében sem.
 • KeyManager: segítségével központosított, weben adminisztrálható tanúsítvány- és kulcskezelő rendszer valósítható meg.
 • Bridge: ez a modul felel a levelezés és más adatbázisok összekapcsolásáért, amely lehet CRM, ERP, DMS vagy archiváló rendszer is. Az összekapcsolást szabályokkal lehet konfigurálni, a felhasználói igények szerint testre szabni.
 • Store és Safe:  a felhasználók levelesládájának folyamatos növekedése, a nagy adatbázisok a rendszer lassulásához vezetnek, több időt vesz igénybe az indexelés, a mentés, a felhasználói adatbázisok megnyitása. Az levelek archiválására az iQ.Suite két megoldást is ad, iQ.Suite Store-t és iQ.Suite Safe-et. A Store a hagyományos archiválási megoldás, amely a levelesládákból könnyen beállítható szabályok alapján archiválja a leveleket, és amelyet akár kézzel, akár automatikusan is lehet indítani. A Safe a szerveren a be- és kimenő leveleket archiválja egy adatbázisba. A megoldással helyet és időt takaríhatunk meg, mégis minden fontos irat megőrzésre kerül, valamint csökken a többszörösen archivált tartalmak száma, mérete. Természetesen a levelek archív adatbázisba történő másolását szabályokkal lehet kontrollálni.
 • Clerk: a munkatársak távollétekor hasznos szolgáltatásokat nyújt a beérkezett levelek feldolgozására, képes a levelet továbbküldeni a helyettesítő kollégának, irodán kívüli válasz üzenetet generálni. A Clerk szolgáltatási használhatóak hírlevelek küldésére is.
 • Budget: gyűjti és feldolgozza az e-mail forgalom adatait, ezzel segítve a levelezés költségeinek vizsgálatát. Az aktuális jelentésekből belső elszámolást lehet készíteni, illetve a jövőre vetített költségekből könnyen tervezhetjük a későbbi időszakok költségvetését.
 • Smart: ütemezett levélküldéssel lehetőséget ad a hálózati forgalom időbeli elosztására. A Smart további lehetősége, hogy a belső intranet oldalakra mutató linkeket feloldja és a partner által is elérhető külső linkre cseréli. A csatolmányok PDF formátumba konvertálásával támogatja a partnerek felé történő egységes levelezés megvalósítását.