Extracomm


Az Extracomm Inc. 1997. óta van jelen a Lotus termékek piacán vezető szoftvergyártóként. Termékei közé tartozik az ExtraFax faxszerver-szoftver, az ExtraTXT vállalati SMS-küldő szoftver és a SecurTrac üzleti információkövető rendszer.

ExtraFax

Az ExtraFax faxszerver-szoftvert hazánkban is előszeretettel alkalmazzák. legyen szó autógyártásról, pénzintézetekről, mezőgazdaságról vagy éppen egészségügyről. Ezek a felhasználók felismerték az elektronikus faxmegoldásban rejlő lehetőségeket, melyekkel időt, energiát és költségeket takaríthatnak meg.

Melyek ezek a lehetőségek?

  • Nincs szükség többé az épület több pontján faxkészülékre, központi helyre érkeznek be a faxok, melyet a címzett az elektronikus postaládájában talál.
  • Nincs több elveszett, elkavarodott fax. Akár évekre visszamenőleg is megtalálhatjuk fogadott faxainkat.
  • Nagymértékben csökken a papírfelhasználás, a beérkező faxok csak kis százalékban kerülnek kinyomtatásra, a küldendő faxok pedig akár a szövegszerkesztőből is elküldhetőek. Megszűnnek a papírhalmok, az iktatandó faxok is elektronikusan átkerülnek azonnal az elektronikus iktatókönyvbe, vagy más alkalmazásba.
  • Nincs szükség a faxok szkennelésére.
  • A költségek nyilvántartása egyszerűbbé válik, követhető, hogy ki küldött faxot, és ez pontosan mennyibe is került.
  • Részletes kimutatások készíthetők, melyek a költségek további csökkentésére is felhasználhatóak.
  • Jogosultsági beállításoktól függően lehetőségünk van a faxok webes megtekintésére is.

 

A bevezetéshez nem szükséges szinte semmilyen különleges hardver vagy szoftvereszköz, szerveroldalon már a Lotus Domino 6.5 verziótól támogatott. Az ExtraFax szoftvert nem szükséges a szerverre telepíteni, működhet kliens módban is.

SecurTrac

Nem csak a kívülről érkező fenyegetéseket kell felismerni, a belsőket is. A ma elektronikus világában könnyen megtörténhet adatlopás, vagy a kezelt, felügyelet információkkal történő visszaélés. Készüljünk fel arra, hogy a belső fenyegetéseket felismerjük és cselekedjünk ellene, amíg nem késő!
A felismerésben hasznos eszköz a SecurTrac szoftver, amely a felhasználói tevékenységek szempontjából a rendszer egészét monitorozza. Értesítést kapunk pl. arról, ha jogosulatlanul próbálják elektronikus levelesládánkat olvasni, a nevünkben küldenek levelet, de előre meghatározott szabályok kialakításával lehetőségünk van az e-mail forgalom szabályozására is. Könnyedén beállíthatjuk, hogy egyes kollégák csak belső levelezést végezhetnek, és kik azok, akik minden irányba folytathatnak levelezést. A rendszer magja is megfigyelés alatt állhat, hogy a legalsóbb szinten bekövetkező változások - amikkel nem szembesülünk - nap mint nap, ne okozzanak a későbbiekben kellemetlen meglepetést. Ezek például a vállalati címjegyzékben, a notes.ini-ben történt változások.
Keressünk az egész vállalatra kiterjedően! A SecureSearch szolgáltatással az arra jogosultak a rendszer minden adatbázisában kereshetnek, legyen az egy tudásbázis, személyes postafiók, naplófájlok vagy a rendszermonitorozásból származó információk.
A szoftver használatához nem szükséges szinte semmilyen különleges hardver vagy szoftvereszköz, szerveroldalon már a Lotus Domino 6.x verziótól támogatott.

ExtraSMS

2007. és 2010. között az SMS használat több mint háromszorosára nőtt, tehát könnyen belátható, hogy számolni kell az SMS fontosságával. Az Extracomm ExtraSMS szoftvere képes e-mailből SMS-re konvertálni és vissza, használhatunk sablonokat, időzített küldést. Jó szolgálatot tehet az ExtraSMS, ha a távolról történő bejelentkezés biztonságosságát akarjuk növelni, vagy, ha felhasználónévhez tartozó jelszót akarunk elküldeni, ha váratlan meghibásodásról szeretnénk azonnal értsítést kapni, esetleg, amikor sok embert szeretnénk értesíteni. A használatához mindössze egy GSM adapterre, vagy egy Skype fiókra van szükségünk, mely utóbbival integrálva az ExtraSMS-t sokat sporólhatunk a nemzetközi tarifákon.