Üzemeltetés

Az alkalmazásszerverek és a WebSphere Application Server

Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak a webes alkalmazások, melyek jellemzően alkalmazásszervereken futnak. Ezek a szerverek hidat emelnek az operációs rendszer és az alkalmazás közé. Ez a szolgáltatásuk biztosítja a platformfüggetlenséget, emellet a szabványok követése és biztosítása is fő jellemzőjük. Bármerre tekintünk, mindenhol jelen vannak. Bankok portáljai, különböző államigazgatási és közfeladatot ellátó szerveknél is találkozhatunk ezzel a technológiával. Azonban nem csak a nagyoknál jelennek meg. Sok kis-, és középvállalat is ezt alapot választja, hogy kapcsolatba kerüljön a webes portálján a látogatóval, valamint dinamikus tartalmat szolgáltasson nekik. Ennek ellenére a WebSphere Application Server nem csak egy portálfelület! Az általa nyújtott szolgáltatások közé tartoznak az üzleti alkalmazások futtatása, az üzenetkezelés, és szabványokban rögzített interfész elérhetővé tétele.

A blade (penge) szerverekre épülő rendszerek egy számítástechnikai teljesítmény szint fölött a hagyományos szerverekből épített rendszerek alternatíváját jelentik. A hagyományos rendszerekben egy fizikai egység egy szervernek felelt meg, melyekhez kábelekkel csatlakoztattuk a perifériákat (billentyűzet, egér, monitor), a tápellátást és hálózati kábeleket. A szerverekben a bővíthetőség érdekében hagytak helyet újabb diszkek és vezérlők, hálózati kártyák elhelyezésére és tipikusan két tápegységgel rendelkeztek a megbízhatóság növelése érdekében.


Az Extracomm Inc. 1997. óta van jelen a Lotus termékek piacán vezető szoftvergyártóként. Termékei közé tartozik az ExtraFax faxszerver-szoftver, az ExtraTXT vállalati SMS-küldő szoftver és a SecurTrac üzleti információkövető rendszer.

ExtraFax

Az ExtraFax faxszerver-szoftvert hazánkban is előszeretettel alkalmazzák. legyen szó autógyártásról, pénzintézetekről, mezőgazdaságról vagy éppen egészségügyről. Ezek a felhasználók felismerték az elektronikus faxmegoldásban rejlő lehetőségeket, melyekkel időt, energiát és költségeket takaríthatnak meg.

GROUP Technologies cég az elektronikus levelezés kezelésére az iQ.Suite program családot fejlesztette ki. A vállalati szférákban elterjedt levelezési rendszerek többségét támogatja, mint Lotus Domino, Microsoft Exchange és Microsoft SMTP és ISA szerver.

Az iQ.Suite csomag az elektronikus levelezés biztonságára, archiválására és termelékenységére, hatékonyságára ad megoldást. Az alkalmazás csomag több modul tetszőleges kombinációjából áll, a modulok egy felületről kezelhetők, központosítottan adminisztrálhatók.

iQ.Suite modulok:

IBM Lotus Domino

Az IBM Lotus Domino szerver már több mint 20 éve elérhető a felhasználók számára, hogy közös platformra helyezze a csoportmunkát, elektronikus levelezést, adatbázis-szerver szolgáltatásokat és az alkalmazás-szerverek által nyújtott lehetőségeket. A négy említett korai fő irány mára a Lotus Domino és Notes rendszereket még több feladatra tette alkalmassá.  Így mára a Lotus rendszerek lehetőségei között megtaláljuk a vastag-klienssel történő levelezést, a csoportmunka támogatását és előtérbe helyezését, kitűnő platformot az üzleti alkalmazásaink számára, központi címtárat.

A CNW megalakulásától kezdve a rendszerintegrációs tevékenysége mellett üzemeltetés támogatással és üzemeltetéssel is foglalkozik. A üzemeltetési támogatási és üzemeltetési szolgáltatásunkat jelenleg is több, mint egy tucat cég, valamint hosszú évek óta egy, az országban közel 150 telephellyel, 1300 felhasználóval és munkaállomással rendelkező állami szervezet veszi igénybe.

A technika fejlődésével folyamatosan erősödik az igény a könnyen kezelhető és kedvező fenntartású termékek iránt. A vékony kliens (thin client) ezen modernizációs igényekkel együtt vált napjaink egyik legnépszerűbb irodai „munkaállomásává”.

Megrendelőink igényeihez igazodva, szaktudásunk és több, mint 15 éves tapasztalatunk, valamint az érvényes szabványok alapján (ISO 11801, EIA/TIA-568B, EN 50173) vállaljuk strukturált számítógép hálózatok tervezését és építését árnyékolatlan, árnyékolt, vagy érpáronként árnyékolt rézkábelekkel, optikai kábelekkel, piacvezető gyártók szerelvényeinek felhasználásával.

A VMware virtualizációs szoftverei a a virtualizációs megoldások csúcsát jelentik az adott műszaki környezetben, de rendszerszemléletű megközelítés esetében a magas színvonalú technikai megoldás még csak a lehetőség egy újabb fejlettségi fokozatra lépéshez. A VMware nem csak csúcstechnológiájú virtualizációt fejleszt, hanem a technológia meghonosításához, bevezetéséhez, a hagyományos fizikai szerver alapú kiszolgálókról való áttéréshez szükséges infrastruktúrát is.

Az IBM PC kompatibilis hardverek fejlődése az utóbbi években eljutott arra a szintre, hogy az egyes szerverek számára biztosított erőforrás (memória, processzor és diszk) kihasználtsága alacsony szintre csökkent, és ennek következtében megjelent az igény az alacsony kihasználtságú erőforrások használatba vételére. Az erőforrás kihasználás optimalizációjára legelterjedtebb megoldás a virtualizáció, amely a kapacitások menedzselésével biztosítja a jobb kihasználást.