IBM FileNet

A nagyvállalatok esetében a dokumentumok elektronikus rendszerben történő feldolgozása napjainkban már nem pusztán versenyelőnyként, hanem a fennmaradásért folytatott küzdelem alapvető eszközeként fogható fel. Az egységes elvek mentén történő tárolás, a rendszer által támogatott és vezetett folyamatok kezelése, valamint a földrajzi elhelyezkedéstől független elérés nélkül egy bonyolult szervezet gyakorlatilag nem képes hatékony működésre.
Az IBM FileNet termékcsaládja a fenti kihívásokra az alábbi szolgáltatások biztosításával adja meg a választ:

Azoknál a szervezeteknél, amelyek igazán nagy mennyiségű pályázat kezelését végzik, pusztán a dokumentumok számosságából adódóan olyan problémák ütik fel a fejüket, amelyek kisebb mennyiségek esetén szóba sem jönnek. Ott, ahol a napi beérkező postai küldemények csak több zsákban férnek el és a szkenner „etetéséhez” több dolgozó is szükséges, ott igazán robosztus rendszerre van szükség.

Az ECM rendszer kialakításának első lépése a digitalizálás, amikor a papíralapú, illetve a felhasználók által létrehozott dokumentumok különféle beviteli technológiák segítségével rögzítésre kerülnek. Egy digitalizáló és feldolgozó rendszer bevezetésének célja, hogy intelligens adatkinyerésre alkalmas megoldás kerüljön bevezetésre.