Nyílt forráskód

A CNW Zrt. - a CONSACT Kft-vel közösen - közbeszerzési pályázat keretében nyerte el a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (továbbiakban MgSzH) ügyirat- és munkafolyamat kezelő rendszerének működtetéséhez és használatához szükséges tantermi és e-learning oktatási anyagok fejlesztését, valamint 3000 fő részére a képzés megszervezését, megtartását.

A Moodle ingyenes, nyílt forráskódú, platformfüggetlen, magyar nyelvű, böngészőben futó e-learning keretrendszer, mely képes kezelni a felhasználókat, tanulmányaikat, illetve a tananyagokat és az oktatásban résztvevők közötti kommunikációt.

A hálózatfelügyeleti alkalmazások palettája igen széles, egyik legnépszerűbb nyílt forráskódú, ingyenes alkalmazása a Nagios. Segítségével mindössze néhány perces konfigurálással jól használható hálózatfelügyeleti alaprendszert kapunk, ami nyomon követi a számítógépek és hálózati eszközök elérhetőségét, a hálózati szolgáltatások hozzáférhetőségét.

A különböző Linux operációs rendszereket ezredfordulós térnyerésük óta nem hagyhatjuk számításon kívül, ha bármilyen informatikai bővítésbe, átszervezésbe kezdünk. Linux használata esetén megízható, robusztus és skálázható rendszerez jutunk mind kiszolgáló, mind asztali számítógép esetben. A hétköznapokban használt programok már régóta eléretőek erre a platformra is, egyre több szoftverfejlesztő ismerte fel az igényt, hogy szükség van egy programot Linuxra is elkészíteni, nem csak Windowsra.

Az e-learning olyan, térbeli és időbeli korlátoktól mentes, technológiával és módszertannal alátámasztott interaktív tanulási forma, amely egységes keretrendszerbe foglalja a tananyagokat, a tanulókat, az oktatókat, valamint a résztvevők közti kommunikációt és kollaborációt.

Az ECM rendszer kialakításának első lépése a digitalizálás, amikor a papíralapú, illetve a felhasználók által létrehozott dokumentumok különféle beviteli technológiák segítségével rögzítésre kerülnek. Egy digitalizáló és feldolgozó rendszer bevezetésének célja, hogy intelligens adatkinyerésre alkalmas megoldás kerüljön bevezetésre.

A hatékony információmenedzsmenthez az alábbi kulcsfeladatokat kell megoldani: az egyre növekvő mennyiségű strukturálatlan és strukturált tartalmak rendszerezése, kezelése, egyetlen példányban való tárolása, megőrzése, valamint a rejtett vállalati tudás feltárása és gyors, egyszerű elérésének biztosítása. Dióhéjban azt mondhatjuk, hogy össze kell kötni az információkat, alkalmazásokat, üzleti folyamatokat és az embereket.

A „hálózatfelügyelet” (network management) célja – leegyszerűsítve – az alábbi, informatikai rendszerünkkel kapcsolatos, legalapvetőbb kívánságaink teljesítése.

Cégünk nevében hordozott profiljának, a rendszerintegrációnak keretében, valamint önálló tevékenységként is a kezdetektől foglalkozott alkalmazásfejlesztéssel. Sok éves múltra visszatekintő szoftverfejlesztési üzletágunk tevékenysége a fejlesztésen és tesztelésen túl kiterjed a rendszertervezés, projektvezetés területére is. Széleskörű tapasztalatokkal rendelkezünk egyedi dokumentum- és tartalommenedzsment megoldások IBM (Xpages, Domino, Filenet) valamint JAVA platformokon történő fejlesztése terén.