Skip to main content

Innovatív megoldás fejlesztése gépjármű adatok gyűjtésére és elemzésére

A CNW Rendszerintegrációs Zrt. és a nyomelemző rendszerek kialakításában nagy tapasztalattal rendelkező Seacon Europe Kft. „CANbus Logalyser” néven – gépjárművekben keletkező digitális és analóg adatok gyűjtésén és elemzésén alapuló, flotta-üzemeltetést támogató intelligens elemző megoldást fejleszt a Magyar Kormány támogatásával, a Kutatási Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával.

 

A CNW Zrt. „CANbus Logalyser – Gépjárműben keletkező digitális és analóg adatok gyűjtésén és elemzésén alapuló üzemeltetést, illetve üzemeltetést támogató flotta szakmai és intelligens elemző rendszer” címen 119,89 millió forint támogatást nyert a „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása (PIAC_13)” programban az Új Széchenyi Terv keretében. A 210,2 millió forintos összköltségvetésű projektben egy nemzetközileg is innovatívnak számító technológián alapuló újszerű prototípus kifejlesztése valósul meg.

 

A kutatási-fejlesztési projekt keretén belül egy olyan komplex megoldást fejleszt ki a CNW Rendszerintegrációs Zrt., amely a gépjármű használati adatok birtokában az eszköz pillanatnyi állapotára, állapotának trendjére, valamint a használat módjára enged nagy biztonsággal következtetni. Az előremutató adatfeldolgozó és adatelemző technológiákat felvonultató megoldás lényege, hogy a mért adatok értékelésével érdekelté tegye a gépjármű felhasználóját a kímélő eszközhasználatban és a biztonságos közlekedésben.
Kiemelkedően hasznos lehet az alkalmazás gépjármű flottaüzemeltetők számára, hiszen járműparkjuk használata költséghatékonyabbá tehető. Ugyanakkor nem elhanyagolhatók a várható környezetvédelmi hatások, mivel az optimalizált üzemeltetésből adódóan csökken a káros anyag kibocsátás, az élettartam hosszabbodás miatt pedig a gyártással, illetve újrahasznosítással kapcsolatos negatív környezeti hatások mérsékelhetők.

 

A fejlesztés alatt álló új integrált megoldással a CNW Zrt. és a Seacon Kft. a közlekedés biztonságát növelő és a közlekedési eszközök üzemeltetési költségeit csökkentő rendszert kíván szállítani Megrendelőinek.

 

"Széchenyi"

Támogatás összege: 119,89 millió forint
Támogatás mértéke: 57,01%
Tervezett befejezési dátum: 2015.06.30.
Projekt azonosító száma: PIAC_13-1-2013-0107CNW Rendszerintegrációs Zrt.
1083 Budapest, Szigetvári u. 5.
office@cnw.hu
www.cnw.hu 
www.ujszechenyiterv.gov.hu