Skip to main content

RFID megoldások fejlesztése

A rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) iránti piaci igény az elmúlt években jelentősen növekedett, a technológiai lehetőségei is bővültek az gazdaságilag ínséges évek során. A klasszikus UHF tartományban működő azonosítók mellett megjelentek az NFC (13.5 Mhz) technológián alapuló azonosítások, melyek banki elterjedése komoly lökést adott az ipari alkalmazásoknak. A 2.4 Ghz tartományban működő azonosítókkal a pozíció meghatározás (pl.: iBeacon) is gazdaságosan oldható meg. Az felhasználói igények a gyártmány- és gyártáskövetéstől az eszközkövetésig (inventory) terjednek.

 

Az rendszerépítéshez szükséges eszközök (írók/olvasók, tagek) költsége egyre csökken, a felhasználói igények kielégítésére azonban nincsenek „konyhakész” megoldások, a működési környezet tervezése, kialakítása, beállítása, hangolása csak a valós környezet ismeretében azzal összehangolva képes nagy megbízhatósággal működő megoldást biztosítani. Az azonosítás megvalósítása mellett a hatékonyságot alapvetően meghatározza az adatgyűjtés, tárolás, megjelenítés és a vállalti rendszerek felé történő adatátadás minősége.

 

A CNW erősségét a műszaki megoldás megalapozottsága és a hatékony és korszerű szoftverfejlesztői eszközök alkalmazása jelenti, ezzel biztosítva a megrendelő igényeinek hatékony kielégítését. Az alkalmazott szoftvertechnológia lehetővé teszi a mobil eszközök alkalmazását is.