Skip to main content

PANDA szerkesztőségi rendszer

A vállalati munkacsoportok számának növekedésével, a kiadvány-szerkesztési feladatok összetettebbé válásával egyre sürgetőbbé válik a különböző munkafolyamatok összefogásának és kézben tartásának az igénye. Legyen Ön szerző, szerkesztő, vagy vezető-szerkesztő; legyen szó akár napilap, havi magazin, komplex műszaki kiadvány, vagy akár vállalati éves jelentés elkészítéséről, melyet különböző emberek, különböző helyszíneken készítettek és szerkesztettek, a feladat ugyanaz: mindent a megfelelő rendben tartani és a csapat minden tagjának megadni a megfelelő hozzáférési jogokat.

Ha Ön több különböző kiadványon dolgozik ugyanabban az időben, előfordulhat, hogy különböző szerepeket tölt be a kiadvány-szerkesztési munkafolyamatban, s így szüksége lehet különböző hozzáférési jogokra minden egyes poszthoz.

Ha Ön elfoglalt ember és sokat utazik, akkor szüksége lehet arra, hogy képes legyen a telephelyétől távol figyelemmel kísérni a szerkesztési folyamatot, függetlenül attól, hogy az autójában ül, vagy egy zsúfolt sportcsarnokban. Ha Önnek mobiltelefonos internet-hozzáférése van, a PANDA segítségével a helyszínről el tudja küldeni újonnan készült riportfotóit a cikkhez csatolva, közvetlenül abba a rovatba és arra az oldalra, ahová Ön szeretné.

Egy szempontból minden vállalat egyben kiadó is: rendszeres időközönként kiadványokat kell készítenie nyomtatott vagy elektronikus formában. Ezek a kiadványok lehetnek ismertetők, gyártási dokumentációk, jelentések, marketing anyagok, éppúgy, mint klasszikus sajtótermékek, hírlevelek, napilapok, magazinok, könyvek.

Ha Ön cége mindennapi életének koordinálására már a Notes/Domino rendszert használja, a PANDA hozzáadása után látni fogja, hogy mennyivel hatékonyabban tud majd dolgozni a kiadványaival is. Ha Önnek nincs még Notes/Domino rendszere, a különbség még látványosabb lesz, ahogyan a cég hatékonysága növekszik. Természetesen a rendszer használata során minden esemény rögzítésre kerül egy cikk kiindulópontjától a végső archiválásig (a cikk minden egyes verzióját tárolni lehet), így könnyen ki lehet nyomozni, ki mit csinált, és mikor?

Előnyök

Koordináció és Hatékonyság

A PANDA segít Önnek abban, hogy az összes dokumentumot egy adatbázisba helyezhesse, és elrejthesse az aktuális fájl-rendszert a felhasználó elől. Így a felhasználóknak nem adódik kényelmetlensége a fájlnevek kezelésével, sok extra munkától kímélve meg a felhasználókat. Az archívumban lévő régebbi cikkek, valamint a hírügynökségektől bejövő friss anyagok éppoly könnyen és egy időben láthatók, mint azok, amelyeken Ön éppen dolgozik, minden egyes munka alatt lévő kiadvány esetében a megfelelő helyen.

Rugalmasság

A PANDA egy áttekinthető, jól-definiált struktúrát nyújt a munkafolyamatokban résztvevők hozzáférési jogairól. Ez a struktúra minden cégnél többé-kevésbé egyforma, azonban ugyanazon a cégen belül is felmerülhetnek különbségek kiadványról kiadványra. A PANDA segítségével Ön könnyen elvégezheti a hozzáférési jogok beállításának finomhangolását, akár kiadványokra, akár személyekre lebontva, hiszen ugyanannak az embernek különböző kiadványok esetében különböző szerepei lehetnek, épp úgy mint az életben. Mindenki csak azt fogja látni, ami a munkája elvégzéséhez szükséges, nem kevesebbet, nem többet, mivel nem mindenki számára szükséges az összes PANDA alkalmazáshoz való hozzáférés.

Kapcsolattartás

A PANDA egy önmagában is működő szerkesztői rendszer, de a segítségével nagyon könnyű elvégezni a kész cikkek exportálását az Ön kedvenc kiadvány-szerkesztő szoftverébe, vagy weblapjára. Egy erre a célra fejlesztett modullal a PANDA-nak kétirányú kapcsolata van a de facto ipari standarddal, a Quark Xpress-szel. A befejezett cikkeket azonnal meg lehet jelentetni bármely website-on is, mely a kifejezetten a weben történő közzététel esetében akár önálló cél is lehet. Természetesen lehetőség van importálni és exportálni minden ismert file formátumba (RTF, SGML, HTML, XML).

Platform függetlenség

A meghatározó platform a grafikai/kiadvány-szerkesztő iparágban az Apple Macintosh, bár mostanában ez a szabály nem érvényesül olyan szigorúan, mint régebben. Ezért egyik fejlesztő cég sem engedheti meg magának, hogy csak egy kiválasztott rendszert támogasson. A PANDA, épp úgy mint a Lotus Notes/Domino, ugyanolyan könnyen futtatható a ma elterjedt legtöbb hardver/szoftver környezetben.

Helyszíni függetlenség

Egy országos hálózattal rendelkező kiadó esetében a helyi kiadókkal való kooperálás adott esetben megkövetelheti Öntől, hogy két helyen legyen egy időben. Nem kell ahhoz a saját gépénél ülnie, de még az irodájában sem, hogy megfelelő hozzáférése legyen a munkájához, de az is előfordulhat, hogy vezető-szerkesztőként otthonról szeretné ellenőrizni a lap szerkesztési munkájának aktuális állapotát. A Lotus Notes/Domino segítségével, közvetlen vagy internet kapcsolaton keresztül, ugyanolyan könnyű a munkájához való hozzáférés, mintha irodai íróasztalánál ülne.

ROI (Return On Investment = Befektetés megtérülése)

A Lotus Notes/Domino rendszer teljes körű alkalmazásával, mely magában foglal szövegszerkesztési, nyelvtani, e-mail és munkacsoporti szolgáltatásokat, Önnek nem kell majd semmilyen más szoftvert használnia a kiadvány-szerkesztési munkáihoz. A PANDA, még abban az esetben is, ha Ön még nem rendelkezik a szükséges Lotus Notes/Domino befektetésekkel, nagyon versenyképes árakat kínál Önnek más szerkesztői/kiadói rendszerekkel összehasonlítva. A PANDA segítségével ugyanazokat a feladatokat rövidebb idő alatt el tudja majd végezni, így cége számára ez mindenképpen nagyobb hatékonyságot és jövedelmezőséget hoz.