E-learning


A versenypozíció megtartása szempontjából kiemelkedő fontossággal bír a munkavállalók folyamatos képzése, ezért egyre több vállalatnál kerül előtérbe az élethosszig tartó tanulás, melynek kitűnő eszköze az e-learning. A sok munkavállalót foglalkoztató vagy folyamatos képzést igénylő ágazatokban tevékenykedő vállalatoknál bátran ajánlható az e-learning, mint oktatási forma, mert költség- és időhatékony, valamint megkönnyíti az oktatásszervezési, kommunikációs feladatok megvalósítását.

A vállalati e-learning megoldások piacán a CNW kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkezik komplex, testre szabott megoldások kialakítása, valamint az oktatási keretrendszer és a megrendelő meglévő rendszereinek integrációja terén. Az új alkalmazást a vállalatnál már működő tanulmányi, HR és kommunikációs rendszerek, illetve eszközök és az e-learning megoldás közötti kapcsolódási pontok kiépítésével tesszük a vállalati vérkeringés szerves részévé.

Az oktatási rendszer bevezetése előtt támogatást nyújtunk a vállalati igények, követelmények felméréséhez, a leghatékonyabb képzési módszerek meghatározásához, az optimális tanulási utak és vizsgarend kialakításához. Teljes körűen lebonyolítjuk az e-learning rendszerekhez kapcsolódó informatikai feladatokat, így a keretrendszer paraméterezését, egyedi funkciók fejlesztését, céges arculati előírásoknak megfelelő felület kialakítását, illetve későbbiekben a bevezetett rendszer üzemeltetését, karbantartását. E-learning rendszereink nem csak telepített megoldásként, hanem SaaS alapon, szolgáltatás formájában is igénybe vehetők. Vállaljuk továbbá meglévő tananyagok e-learning rendszerbe konvertálását, importálását, valamint új tananyagok fejlesztését.

A CNW által javasolt ingyenes, nyílt forráskódú e-learning keretrendszer minden oktatással kapcsolatos tevékenységre megfelelő megoldást ad. Alkalmas e-learning tanfolyamok, tantermi vagy vegyes képzésben megvalósuló kurzusok támogatására, tartalomkezelő funkcióinak köszönhetően pedig támogatja bármilyen típusú és formátumú elektronikus tananyag létrehozását. Egyetlen rendszerben képes nyilvántartani és kezelni a felhasználókat, oktatókat, tanfolyamokat és tananyagokat, mérni a tanulók előremenetelét, valamint dokumentálni eredményeiket. Az e-learning rendszerekben web 2.0-es eszközök széles tárháza (fórum, blog, fogalomtár, szavazások, kérdőívek, csevegés, felhasználói profil stb.) támogatja az oktatásban résztvevő szereplők közötti hatékony kommunikációt és együttműködést.

A vállalat oktatási igényeinek, szervezeti és humán adottságainak feltérképezése után megtervezett, és kellő szakértelemmel kialakított e-learning rendszereinkkel egységes, követhető képzés és tananyagmenedzsment valósítható meg, továbbá lehetőséget biztosít vállalati kompetenciamenedzsment rendszer kialakítására is.

E-learning rendszerek testre szabása és integrációja

  • Céges arculatnak megfelelő felület kialakítása
  • Tanulmányi és HR rendszerekkel történő integráció (vizsgák, képességek, készségek és egyéb profil adatok szinkronizációja)
  • Egyedi munkafolyamatok (pl. automatikus értesítési, jóváhagyási folyamatok) kialakítása
  • Testre szabott vezetői riportok, statisztikák elkészítése, exportálása
  • E-mail és naptár integráció
  • Mobil eszközök támogatása
  • Címtár integráció az adminisztráció megkönnyítésére
  • Meglévő tananyagok e-learning módszertannal történő adaptálása
  • Tananyagfejlesztés